Autoren: |
Andrzej
Tucki
Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Wydział Nauk o Ziemi i Gospodarki Przestrzennej Andrzej Świeca Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Wydział Nauk o Ziemi i Gospodarki Przestrzennej Jan Czeczelewski Akademia Wychowania Fizycznego im. Józefa Piłsudskiego w Warszawie, Wydział Wychowania Fizycznego i Sportu w Białej Podlaskiej Paulina Boruch Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, Wydział Nauk o Ziemi i Gospodarki Przestrzennej |
Schlüsselbegriffe: | spa i wellness metoda IPA jakość usług satysfakcja hotel |
Veröffentlichungsdatum der gesamten Ausgabe: | 2018-06-20 |
Seitenanzahl: | 10 (135-144) |
Klasyfikacja JEL: | Z33 |
1. | Akbaba, A. (2006). Measuring service quality in the hotel industry: A study in a business hotel in Turkey. International Journal of Hospitality Management, 2 (25), 170-192. |
2. | Albacete-Saez, C.A., Fuentes-Fuentes, M.M., Lloréns-Montes, F. J. (2007). Service quality measurement in rural ac¬commodation. Annals of Tourism Research, 1 (34), 45-65. |
3. | Albayrak, T., Caber, M., Bideci, M. (2016). Identification of Hotel Attributes for Senior Tourists by Using Vavra’s Importance Grid. Journal of Hospitality and Tourism Management, 29, 17-23. |
4. | Almanza, B.A., Jaffe, W., Lin, L. (1994). Use of the service attribute matrix to measure consumer satisfaction. Hospi¬tality Research Journal, 17, 63-75. |
5. | Blesić, I., Popov-Raljić, J., Uravić, L., Stankov, U., Deri, L., Pantelić M., Armenski, T. (2014). An importance-perfor¬mance analysis of service quality in spa hotels. Economic Research-Ekonomska Istrazivanja, 1 (27), 483-495. DOI: 10.1080/1331677X.2014.967537. |
6. | Borkowski, S., Wszendybył, E. (2007). Jakość i efektywność usług hotelarskich. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN. |
7. | Chu, R.K.S., Choi, T. (2000). An importance-performance analysis of hotel selection factors in the Hong Kong hotel industry: A comparison of business and leisure travellers. Tourism Management, 21, 363-377. |
8. | Chu, Y. (2014). A review of studies on luxury hotels over the past two decades. Graduate Theses and Dissertations. 13913. Pobrano z: http://lib.dr.iastate.edu/etd/13913. |
9. | Deng, W. (2007). Using a revised importance-performance analysis approach: The case of Taiwanese hot springs tourism. Tourism Management, 5 (28), 1274-1284. Pobrano z: http://dx.doi.org/10.10167j.tourman.2006.07.010. |
10. | Dryglas, D. (2010). Kształtowanie obiektu Spa jako innowacyjnego uzdrowiskowego produktu turystycznego w Polsce. W: A.R. Szromek (red.), Uzdrowiska i ich znaczenie w gospodarce turystycznej (s. 151-166). Kraków: Proksenia. |
11. | Duke, C.R., Persia, M.A. (1996). Performance-importance analysis of escorted tour evaluations. Journal of Travel & Tourism Marketing, 5, 207—223. |
12. | Fuchs, M., Weiermair, K. (2003). New perspectives of satisfaction research in tourism destinations. Tourism Review, |
13. | 1 (58) 6-14. |
14. | Getty, J.M., Thompson, K.N. (1994). A procedure for scaling perceptions of lodging quality. Hospitality Research Journal, 2 (18), 75-96. |
15. | Goranczewski, B., Puciato, D. (2011). Application of SERVQUAL Questionnaire in the Measurement of Quality of Hotel Services. Polish Journal of Sport and Tourism, 18, 166-171. |
16. | Gummesson, E. (1991). Service quality: a holistic view. W: S.W. Brown, E. Gummesson, B. Edvardsson, B. Gustavson, (red.), Measuring service quality in the hotel industry: A study in a business hotel in Turkey (s. 3-22). Lexington, MA: Service Quality. Lexington Books. |
17. | Kachniewska, M. (2002). TQM czy ISO. Wiadomości Turystyczne, 1, s. 20. |
18. | Kim, S., Cha, J. (2009). Identifying the dimensions of the guest’s hotel experience. Cornell Hospitality Quarterly, 50, 44-55. |
19. | Koreńczuk, A., 2011. Poszukiwanie nisz rynkowych w segmencie usług SPA & Wellness w oparciu o analizę istnieją¬cych obiektów hotelowych. W: M. Boruszczak (red.), Turystyka zdrowotna i uzdrowiskowa (s. 123-136). Gdańsk: Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku. |
20. | KPMG (2016). Rynek dóbr luksusowych w Polsce. Raport. Edycja 2016. KPMG w Polsce. |
21. | Lai, I., Hitchcock, M. (2015). Importance-performance analysis in tourism: A framework for researchers. Tourism Management, 48, 242-267. |
22. | Lowenstein, M.W. (1995). Customer Retention: An Integrated Process for Keeping Your Best Customers. Milwaukee, WI: ASQC Quality Press. |
23. | Martilla, J., James, J. (1977). Importance-Performance Analysis. Journal of Marketing, 1 (41), 77-79. |
24. | Martin, D.W. (1995). An importance-performance analysis of service providers’ perception of quality service in the hotel industry. Journal of Hospitality & Leisure Marketing, 3, 5-17. |
25. | Mei, A.W.O., Dean, A.M., White, C.J. (1999). Analysing service quality in the hospitality industry. Managing Ser¬vice Quality: An International Journal, 2 (9), 136-143. Pobrano z: www.emeraldinsight.com,http://dx.doi. org/10.1108/09604529910257920. |
26. | Owsiak, J. (2012). Wybrane problemy turystyki zdrowotnej (segment spa i wellness) w Polsce. Problemy Turystyki i Rekreacji, 4 (12), 20-34. |
27. | Parasuraman, A., Zeithaml, V.A., Berry, L.L. (1988), SERVQUAL: a multiple-item scale for measuring customer per¬ceptions of service quality and its implications for future research. Journal of Retailing, 64, 12-40. |
28. | Puciato, D., Goranczewski, B. (2009). Wybrane metody oddziaływania na jakość usług w przedsiębiorstwach hotelar¬skich. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, 572. Ekonomiczne Problemy Usług, 44, 131-139. |
29. | Qu, H., Sit, C.Y. (2007). Hotel Service Quality in Hong Kong. International Journal of Hospitality & Tourism Admin¬istration, 3 (8), 49-72. DOI: 10.1300/J149v08n03_04. |
30. | Saleh, F., Ryan, C. (1991). Analysing service quality in the hospitality industry using the SERVQUAL model. The Service Industries Journal, 3 (11), 324-43. |
31. | Seweryn, R. (2009). Wyzwania dla sektora usług turystycznych wobec zmian postrzegania ich jakości (na przykładzie miasta Krakowa). Handel Wewnętrzny, nr specj., 90-102. |
32. | Smith, M., Puczkó, L. (red.) (2014). Health, Tourism and Hospitality: Spas, Wellness and Medical Travel. London: Routledge. |
33. | Snoj, B., Mumel, D. (2002). The measurement of perceived differences in service quality -The case of health spas in Slovenia. Journal of Vacation Marketing, 4 (8), 362-379. |
34. | Środa-Murawska, S., Grzelak-Kostulska, E., Biegańska, J. (2015). Jakość usług oferowanych przez Uzdrowisko Cie¬chocinek w opinii kuracjuszy. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, 853. Ekonomiczne Problemy Turystyki, 2 (30), 109-124. |
35. | Stevens, P., Knutson, B., Patton, M. (1995). Dineserv: A Tool for Measuring Service Quality in Restaurants. Cornell Hospitality Quarterly, 2 (36), 56-60. |
36. | Świeca, A., Skrzypek, B. (2015). Usługi spa w obiektach hotelowych województwa lubelskiego znaczenie obiektów hotelarskich w funkcjonowaniu usług spa w województwie lubelskim. The Polish Journal of Sport and Tour¬ism, 22, 118-133. |
37. | Tucki, A., Hadzik A. (2013). Analiza możliwości rozwoju turystyki zdrowotnej w województwie lubelskim w kontekście zidentyfikowanej inteligentnej specjalizacji regionu w dziedzinie usług medycznych i prozdrowotnych. Raport przygotowany na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubelskiego. Lublin. |
38. | Uysal, M., Howard, G., Jamrozy, U. (1991). An application of importance-performance analysis to a ski resort: A case study in North Carolina. Visions in Leisure and Business, 10, 16-25. |
39. | Voigt, C., Pforr, C. (red.) (2013). Wellness Tourism: A Destination Perspective. London: Routledge. |