1. | Badora B., 2015, Wyjazdy wypoczynkowe Polaków w roku 2014 i plany na rok 2015[online], Raport CBOS, dostępny w: http://www.cbos.pl/SPISKOM.POL/2015/K_016_15.PDF [Dostęp: 24.08.2015]. |
2. | Czubała A., 2006, Usługi w gospodarce, w: Czubała A., Jonas A., Smoleń T., Wiktor J.W., red., Marketing usług, Oficyna Ekonomiczna, Wolters Kluwer Polska, Kraków. |
3. | Dominik P., 2005, Zasady i organizacja żywienia w turystyce, Wydawnictwo Alamer, Warszawa. |
4. | Edwards J.S.A., 2009, What is food Service? in: Journal of Food Service, nr 20. |
5. | Gaworecki W., 2003, Turystyka, PWE, Warszawa. |
6. | Główny Urząd Statystyczny, 2001 i 2015, Budżety Gospodarstw Domowych (2000 i 2014), Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa. |
7. | Główny Urząd Statystyczny, 2001 i 2015, Roczniki statystyczne Rzeczpospolitej Polskiej 2000 i 2014, Zakład Wydawnictw Statystycznych, Warszawa. |
8. | Hansen K. V., Jansen O., 2005, Consumer values among restaurants customers, in: Edwards J.S.A., Kowrygo B., Rejman K., red., Culinary art and Sciences V. Global and National Perspectives, Wydawnictwo SGGW, Warszawa. |
9. | Imai C. M., Brunett D. J., Dwyer J.T., 2009, The Influence on Culture and Customs on Food Choices, in: Pond W.G., Nichols B.L., Brown D.L. , red., Adequate food for All. Culture, Science, and Technology of Food in the 21st Century, CRC Press, US. |
10. | Jeżewska-Zychowicz M., Kosicka M., 2007, Spożywanie posiłków poza domem a wybrane czynniki sytuacji rodzinnej, w: Żywienie Człowieka i Metabolizm, nr 4. |
11. | Kierunki rozwoju turystyki do roku 2015 [online], Ministerstwo Sportu i Turystyki, dostępny w: www.pot.gov.pl/component/rubberdoc/doc/1588/raw [Dostęp: 20.08.2015]. |
12. | Kowalczuk I., 2012, Zachowania konsumentów na rynku usług gastronomicznych – aspekt marketingowy, Wydawnictwo SGGW, Warszawa. |
13. | Levytska G., 2011, Usługi gastronomiczne – znaczenie i tendencje rozwoju, Wydawnictwo SGGW, Warszawa. |
14. | Łazarek R.,1999, Ekonomika turystyki. Wybrane zagadnienia, Wyższa Szkoła Ekonomiczna, Warszawa. |
15. | Mikuta B., Żelazna K., 2004, Organizacja ruchu turystycznego na wsi, Wyd. Format AB, Warszawa. |
16. | Milewski D., 2013, Rynek usług turystycznych i rekreacyjnych, w: Panasiuk A., red., Marketing w turystyce i rekreacji, PWN, Warszawa. |
17. | Panasiuk A., 2008, Struktura podmiotowa gospodarki turystycznej, w: Panasiuk A., red., Gospodarka turystyczna, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa. |
18. | Program rozwoju turystyki do roku 2020 (projekt), Ministerstwo Sportu i Turystyki, Warszawa 2015, dostępny w: http://www.pzot.pl/tempOpen/default/files/ 00000000C8J6KNA6V883R57382Z1M0W7_Program_Rozwoju_Turystyki_do_2020_roku.pdf, [Dostęp: 18.08.2015]. |
19. | Przecławski K., 2004, Człowiek a turystyka zarys socjologii turystyki, Wydawnictwo Albis, Kraków. |
20. | Sala J., 2004, Marketing w gastronomii, PWE, Warszawa. |
21. | Świątkowska M., 2008, Podstawowe pojęcia z zakresu turystyki i usług hotelarsko-turystycznych, w: Mikuta B., Światkowska M., red., Organizacja usług turystycznych i hotelarskich, Wydawnictwo SGGW, Warszawa. |
22. | Świstak E., Tul-Krzyszczuk A., 2013, Definicje i klasyfikacje usług turystycznych, w: Świstak E., Tul-Krzyszczuk A., red., Usługi w turystyce, Wydawnictwo SGGW, Warszawa. |
23. | Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997r. o usługach turystycznych (tekst jednolity), Dz.U. 2004, nr 223, poz. 2268 z późn. zm. |
24. | Wolny R., 2008, Czynniki determinujące konsumpcję usług w Polsce, w: Kędzior Z., Maciejewski G., red., Zachowania konsumentów - stagnacja czy zmiana?, Akademia Ekonomiczna im. K. Adamieckiego w Katowicach , Centrum Badań i Ekspertyz, Katowice. |