Autoren: |
Monika
Łada
AGH w Krakowie Anna Dereń Akademia Górniczo-Hutnicza w Krakowie |
Schlüsselbegriffe: | cykl informacyjny rachunkowość zarządcza restauracja |
Veröffentlichungsdatum der gesamten Ausgabe: | 2017 |
Seitenanzahl: | 8 (469-476) |
1. | Evans, N. (2005). Assessing the Balanced Scorecard as a Management Tool for Hotels. International Journal of Contemporary Hospitality Management, 17 (5), 376–390. |
2. | Jagels, M. G., Coltman, M.M. (2004). Hospitality Management Accounting. John Wiley & Sons. |
3. | Kotas, R. (2014). Management Accounting for Hotels and Restaurants. Routledge. |
4. | Kotaś, R., Sojak, S. (1999). Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie i gastronomii. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN. |
5. | Kotaś, R., Sojak, S. (2009). Rachunkowość zarządcza w hotelarstwie i gastronomii. Warszawa: PWE. |
6. | Łada, M (2017). Rachunkowość zarządcza – od kosztów do wartości. Warszawa: Wydawnictwo Rachunkowość. |
7. | Otley, D. (2016). The Contingency Theory of Management Accounting and Control: 1980–2014. Management Accounting Research, 31, 45–62. |
8. | Rut, J., Kulińska, E., Skrzypczyk, L. (2014). Nowoczesne metody zarządzania logistyką w gastronomii. Część I: Studium przypadku. Postępy Techniki Przetwórstwa Spożywczego, 1, 155–161. |
9. | Słownik języka polskiego. Hasło: restauracja. Pobrano z: http://sjp.pwn.pl/szukaj/restauracja.html (20.02.2017). |
10. | Waterhouse, J.H., Tissen, P. (1978), A contingency framework for management accounting systems research. Accounting, Organizations and Society, 3 (1), 65–76. |
11. | Wikipedia. Hasło: restauracja. Pobrano z: https://pl.wikipedia.org/wiki/Restauracja_(lokal_gastronomiczny) (20.02.2017). |