Autoren: |
Józef
Frąś
Tomasz Frąś Marcin Frąś |
Schlüsselbegriffe: | żywność zintegrowany model system zarządzania jakością bezpieczeństwo żywności |
Veröffentlichungsdatum der gesamten Ausgabe: | 2016 |
Seitenanzahl: | 12 (335-346) |
1. | Borowy T., Kubiak M. S. (2014). Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej. Problemy Jakości, 4, 31–35. |
2. | Croft N.H. (2012). ISO 9001:2015 and beyond. ISO Focus. |
3. | Czapski J. (2012). Opracowanie nowych produktów żywnościowych o charakterze prozdrowotnym. Cz. I. Przemysł Spożywczy, 1, 214–32. |
4. | Ejdys J. (2011). Model doskonalenia znormalizowanych systemów zarządzania oparty na wiedzy. Białystok: Oficyna Wydawnicza Politechniki Białostockiej. |
5. | Ejdys J., Kobylińska U., Lulewicz A. (2012). Zintegrowane systemy zarządzania. Teorie i praktyka. Białystok: Oficyna Wydawnicza Politechniki Białostockiej. |
6. | Frąś J., Bielawa A. (2007). Zarządzanie rolnictwem ekologicznym na obszarach wiejskich. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, 456, 115–124. |
7. | Frąś J. (2015). Normalizacja i zarządzanie jakością w logistyce. Poznań: Wydawnictwo Naukowe Politechniki Poznańskiej. |
8. | Gajdzik B. (2014). Bariery systemowe zarządzania jakością w przedsiębiorstwach. Problemy Jakości, 5, 23–28. |
9. | Hampton D. (2014). A Step Forward. Quality Progres, 3, 39–43. |
10. | Horubała A. (1993). Systemy kontroli w produkcji żywności gwarantowanej jakości. Przemysł Spożywczy, 2, 2–9. |
11. | ISO 9001:2015. Revision Overview (2013). Pobrano z: http://www.lsqa.com/iso/1_iso-TC186-SC2-WG24 (7.06.2014). |
12. | Katalog norm europejskich ISO/IEC (systemy jakości) (1993). Warszawa: Polski Komitet Normalizacji, Miar i Jakości. |
13. | Kobylińska U. (2014). Ewolucja czy rewolucja? Zmiany w standardzie ISO 9001:2015. Zeszyty Naukowe Politechniki Białostockiej. Economics and Management, 6 (1), 205–219. |
14. | Łunarski J. (2008). Zarządzanie jakością. Standardy i zasady, Warszawa: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne. Oakland J.S. (1993). Total Quality Management. Oxford: Butterworth-Heinemann. |
15. | PN-EN ISO 9001:2009 (2009). System zarządzania jakością. Wymagania. Warszawa: PKN. |
16. | Skrzypek E. (2013). Dojrzałość jakościowa a wyniki przedsiębiorstw zorientowanych projakościowo. Warszawa: Difin. |
17. | Skrzypek E. (2014). Model doskonalenia zarzadzania. Marketing i Rynek, 5. |
18. | Urbaniak M. (1996). System HACCP – narzędziem do uzyskania produktów gwarantowanej jakości. Problemy Jakości, 1, 13–16. |
19. | Wiśniewska M. (1997). Systemy zapewnienia jakości w sektorze rolno-spożywczym. Problemy Jakości, 8/9, 62–68. |
20. | Wolniak R. (2014). Korzyści doskonalenia systemów zarządzania jakością opartych o wymagania normy ISO 9001:2008. Problemy Jakości, 3, 20–25. |
21. | Żukowski P., Frąś J. (1998). System zapewnienia jakości w agrobiznesie. Folia Universitatis Agriculturae Stetinensis, 189, 181–201. |
22. | Żukowski P. (2001). The Model of the Integrated System of Food Products’ Quality Assurance in an Agricultural and Industrial Complex. The 16th International Conference on Production Research. CD no. 0089. Prague: Czech Technical University. |
23. | Zymonik Z., Hamral A., Grudowski P. (2013). Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem. Warszawa: PWE. |