Autoren: |
Piotr
Przybyłowski
Akademia Morska w Gdyni, Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa Anita Wilczewska Akademia Morska w Gdyni, Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa |
Schlüsselbegriffe: | miód produkty pszczele świadomość konsumentów determinanty nabywcze kosmetyki naturalne |
Veröffentlichungsdatum der gesamten Ausgabe: | 2017 |
Seitenanzahl: | 11 (73-83) |
Klasyfikacja JEL: | P46 M31 R21 |
1. | Chrząstek, L., Dondela, B. (2014). Homeopatia – część 1. Chemistry, Environment, Biotechnology, XVII, 21–42. |
2. | Handel detaliczny artykułami kosmetycznymi w Polsce 2016. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2016–2021 (21.04.2017). Pobrano z: https://www.pmrpublications.com/product/Rynek-artykulow-kosmetycznych-w-Polsce-2016. |
3. | Kędzia, B. (2008). Pochodzenie propolisu w świetle teorii i badań naukowych. Herba Polonica, 54 (4), 179–186. |
4. | Kędzia, B., Hołderna-Kędzia, E. (2015). Możliwości stosowania produktów pszczelich pochodzenia roślinnego w onkologii. Borgis – Postępy Fitoterapii, 2 (16), 107–116. |
5. | Kubina, R., Kubała-Dzik, A., Wojtyczka, R.D., Szaflarska-Stojko, E., Tylka, P. (2009). Przeciwnowotworowe oraz cytotoksyczne działanie propolisu. Farmaceutyczny Przegląd Naukowy, 9, 22–24. |
6. | Marzec, A. (2005). Chemia kosmetyków. Surowce, półprodukty, preparatyka wyrobów. Toruń: Wydawnictwo Dom Organizatora. |
7. | Rozwój rynku kosmetyków naturalnych (21.04.2017). Pobrano z: www.helfy.com.pl/rozwoj-rynku-kosmetykow-naturalnych/. |
8. | Rybowska, A. (2015). Konsumpcjonizm na rynku kosmetyków. Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Szczecińskiego, 865, Problemy Zarządzania, Finansów i Marketingu, 38, 77–87. |
9. | Stangaciu, S., Hartenstein, E. (2007). Leki z pszczelej apteki. Miodolecznictwo dla każdego. Warszawa: Bauer-Weltbild Media. |
10. | Stawiarz, E., Dyduch, J. (2014). Zastosowanie produktów pszczelich pochodzenia roślinnego w apiterapii. Episteme, 25, 111–127. |
11. | Ustawa z dnia 30 marca 2001 r. o kosmetykach. Dz.U. 2013.0.475. |
12. | Wilczyńska, A. (2012). Jakość miodów w aspekcie czynników wpływających na ich właściwości przeciwutleniające. Gdynia: Wydawnictwo Akademii Morskiej w Gdyni. |