Autoren: |
Joanna
Bartkowicz
Akademia Morska w Gdyni Agnieszka Rybowska Akademia Morska w Gdyni |
Schlüsselbegriffe: | kawa naturalna konsument ekspres ciśnieniowy częstość spożycia kawy |
Veröffentlichungsdatum der gesamten Ausgabe: | 2016 |
Seitenanzahl: | 14 (7-20) |
Klasyfikacja JEL: | D12 M30 |
1. | Brilman, J. (2002). Nowoczesne koncepcje i metody zarządzania. Warszawa: PWE. |
2. | Falkowski, A., Tyszka, T. (2002). Psychologia zachowań konsumenckich. Gdańsk: GWP. |
3. | Hopej, M., Kral, Z. (red.). (2011). Współczesne metody zarządzania w teorii i praktyce. Wrocław: Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej. |
4. | ICO (2015). Imports of Coffee by Selected Importing Countries. Pobrane z: www.ico.org/prices/m4-imports.pdf (6.11.2015). |
5. | ICO (2016). Total Production by All Exporting Countries. Pobrane z: www.ico.org/prices/po-production.pdf (10.01.2016). |
6. | Jiang, P., Rosenbloom, B. (2005). Customer Intention to Return Online: Price Perception, Attribute-level Performance, and Satisfaction Unfolding over Time. European Journal of Marketing, 39, 1–2, 150−174. |
7. | Karczewska, M. (2010). Determinanty zachowań konsumenckich na rynku. W: V Krakowska Konferencja Młodych Uczonych (s. 475–484). Kraków. |
8. | Kobielska, Z. (2009). Kawa nie boi się ryzyka. Fresh & Cool Market, 7, 15–17. |
9. | Kotler, Ph., Armstrong, G., Saunders, J., Wong, W. (2002). Marketing. Podręcznik europejski. Warszawa: PWE. |
10. | Kowalski, W. (2010). Wszystko rynku kawy, Efix Dom Maklerski. Pobrane z www.efixpolska.com/C/dwn/ae/coffee.pdf (6.11.2015). |
11. | Lenart, B., Sikora T. (2001). Model preferencji i zachowania konsumenta na rynku kawy. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 3 (28), 95–106. |
12. | Portal Spożywczy (2015). Pobrane z: www.portalspozywczy.pl/kawa-herbata/wiadomosci/kawa-w-polsce-prawie-najtansza-w-europie,121495_1.html (26.10.2015). |
13. | Reichheld, F., Schefer, P. (2000). E-loyalty: Your Secret Weapon on the Web. Harvard Business Review, 78, 4, 105–113. |
14. | Skawińska, E. (red.). (2002). Konkurencyjność przedsiębiorstw – nowe podejście. Warszawa– Poznań: PWN. |
15. | Trijp van, H.C.M., Schifferstein, H.N.J. (1995). Sensory Analysis in Marketing Practice: Comparison and Integration. Journal of Sensory Studies, 10, 127–147. |