Autoren: |
Marzena
Jeżewska-Zychowicz
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Iwona Kowalczuk Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie |
Schlüsselbegriffe: | konsument zachowania nabywcze żywność determinanty zachowań |
Veröffentlichungsdatum der gesamten Ausgabe: | 2016 |
Seitenanzahl: | 10 (143-152) |
Klasyfikacja JEL: | D12 I12 R21 |
1. | Ares, G., Gambaro, A. (2007). Influence of Gender, Age and Motives Underlying Food Choice on Perceived Healthiness and Willingness to Try Functional Foods. Appetite, 49, 148–158. |
2. | Lähteenmäki, L., Lampila, P., Grunert, K., Oeland, Ø., Äström, A., Martinsdottir, E. (2010). Impact of Health-Related Claims on the Perception of Other Product Attribute. Food Policy, 35 (3), 230–239. |
3. | McCann, M.T., Walace, J.W., Robson, P.J., Rennie, K.L., McCaffrey, T.A., Welch, R.W. (2013). Influence of Nutritional Labelling on Food Portion Size Consumption. Appetite, 65, 153–158. |
4. | Saba, A., Vassallo, M., Shepherd, R., Lampila, P., Arvola, A., Dean, M., Winkelmann, M., Claupein, E., Lähteenmäki, L. (2010). Country-Wise Differences in Perception of Health-Related Messages in Cereal-Based Food Product. Food Quality and Preference, 21, 385–393. |
5. | Sekuła, W., Ołtarzewski, M., Ciskowska, W., Boruc, T. (2010). Spożycie soli w Polsce – sytuacja aktualna i zmiany w ostatnich latach. Żywienie Człowieka i Metabolizm, 37 (5–6), 331–354. |
6. | Sirieix, L., Delanchy, M., Renaud, H., Zepeda, I., Gurviez, P. (2013). Consumers’ Perceptions of Individual and Combined Sustainable Food Labels: A UK Pilot Investigation. International Journal of Consumer Studies, 37, 143–151. |
7. | Siro, I., Kapolna, E., Kapolna, B., Lugasi, A. (2008). Functional Food. Product Development, Marketing and Consumer Acceptance – A Review. Appetite, 51, 456–467. |
8. | Urala, N., Lähteenmäki, L. (2004). Attitudes Behind Consumers’ Willingness to Use Functional Foods. Food Quality and Preference, 15, 793–803. |
9. | Verhagen, H., Vos, E. Francl, S., Heinonen, M., Van Loveren, H. (2010). Status of Nutrition and Health Claims in Europe. Archives of Biochemistry and Biophysics, 501, 6–15. |