Autoren: |
Joanna
Stanisławska
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Izabela Kurzawa Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu |
Schlüsselbegriffe: | pieczywo gospodarstwa domowe preferencje konsumpcyjne funkcja popytu |
Veröffentlichungsdatum der gesamten Ausgabe: | 2016 |
Seitenanzahl: | 12 (391-402) |
Klasyfikacja JEL: | D10 D12 |
1. | Budżety gospodarstw domowych w 2005 r. (2006). Warszawa: GUS. |
2. | Budżety gospodarstw domowych w 2013 r. (2014). Warszawa: GUS. |
3. | Charlier, E., Melenberg, B., Soest, A. (2001). An Analysis of Housing Expenditure Using Semipara-Metric Models and Panel Data. Journal of Econometrics, 101, 71–107. |
4. | Chmielewska, B. (2000). Spożycie żywności w gospodarstwach domowych rolników. Warszawa: IERiGŻ. |
5. | Dąbrowska, A., Janoś-Kresło, M. (2013). Marnowanie żywności jako problem społeczny. Handel Wewnętrzny, 4 (345), 14–26. |
6. | Deaton, A., Case, A. (1988). Analysis of Household Expenditures. Living Standards Measurement Study Working Paper, 28. |
7. | Goryńska-Goldman, E., Sznajder, M. (2012). Wybrane zachowania i zwyczaje konsumentów na rynku pieczywa w Polsce. Poznań: Wyd. UP w Poznaniu. |
8. | Kurzawa, I., Wysocki, F. (2007). Ekonometryczna analiza preferencji konsumpcyjnych artykułów żywnościowych według wykształcenia głowy gospodarstwa domowego. Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, Taksonomia, 14, 569–577. |
9. | Liberska, A. (2003). Poradnik handlowca. Raport nr 8. Pobrane z: http://www.poradnikhandlowca.com.pl (15.10.2015) |
10. | Welfe, W. (1978). Ekonometryczne modele rynku. Modele konsumpcji. Warszawa: PWE. |
11. | Wysocki, F., Kurzawa, I. (2002). Analiza kształtowania się konsumpcji żywności w Polsce w ujęciu terytorialnym. W. W. Poczta, F. Wysocki (red.), Zróżnicowanie regionalne gospodarki żywnościowej w Polsce w procesie integracji z Unia Europejską (s. 399–422). Poznań: Wyd. AR w Poznaniu. |
12. | Wysocki, F., Kurzawa, I. (2004). Preferencje konsumpcyjne żywności gospodarstw domowych rolników na tle innych grup społeczno-ekonomicznych ludności. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, 2, 38–51. |
13. | Zalega, T. (2007). Konsumpcja – podstawy teoretyczne. Warszawa: Wyd. Naukowe Wydziału Zarządzania UW. |