Autorzy: |
Anna
Kapała
Wroclaw University of Environmental and Life Sciences Izabela Kurtyka – Marcak Wroclaw University of Environmental and Life Sciences |
Słowa kluczowe: | agritourism local farming local products law regulation on agritourism |
Rok wydania: | 2017 |
Liczba stron: | 8 (23-30) |
Klasyfikacja JEL: | K29 N54 Q12 |
1. | Act of December 23, 1988 on business, (Dziennik Ustaw [Official Journal], 1998 No. 41 pos. 324 with later amendments) |
2. | Act of July 26, 1991 on Personal Income Tax (Dziennik Ustaw [Official Journal] of 1991 No. 80 pos. 350 with later amendments) |
3. | Act of November 19, 1999 the law of business activity (Dziennik Ustaw [Official Journal] of 1999 No. 101 pos. 1178 with later amendments) |
4. | Act of July 2, 2004 on Freedom of Economic Activity, (Dziennik Ustaw[Official Journal] 2004 No. 9 pos. 1807 with later amendments) |
5. | Augère-Granier, M. L. (2015). Short food supply chains and local food systems in the EU, Briefing, European Parliamentary Research Service: European Parliament PE 586.650 |
6. | Grażyna Anna Ciepiela, G.A., & Kur-Kowalska, M. (2015). Wykorzystanie zasobów ziemi i produkcji rolniczje w gospodarstwach agroturystycznych położonych w gminach obejmujących tereny Bialowiskiego Parku Narodowego [Utilization of land resources and agricultural production in agrotourism farms located in municipalities covering the area of the Bialowieza National Park], Ekonomia i Środowisko, 3 |
7. | Freedman, D.A, & Bess, K.D. (2011). Food Systems Change and the Environment: Local and Global Connections. Am J Community Psychol, 47 |
8. | European Commission (2013). ‘Commission Staff Working Document of 6 December 2013 on various aspects of short food supply chains accompanying the document report from the Commission to the European Parliament and the Council on the case for a local farming and direct sales labelling scheme COM (2013) 866 final’ SWD (2013) 501 final. |
9. | Hall, C. M., & Gössling, S. (2016). Food Tourism and Regional Development: Networks, products and trajectories, Routledge |
10. | Jęczmyk, A. (2015). Tradycyjne i regionalne produkty żywnościowe jako element rozwoju gospodarstw agroturystycznych [Traditional and regional food products as part of the development of agritourism farms], Stud. Komitetu Przestrz. Zagospod. Kraju PAN, 163. |
11. | Kowalczuk–Misek, A. (2013). Analiza stanu i możliwości rozwoju agroturystyki na Dolnym Śląsku [Analysis of the state and possibilities of agritourism development in Lower Silesia].Wrocław: Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego we Wrocławiu. |
12. | Kucharski, K. (2016). Wyłączenie stosowania przepisów ustawy o swobodzie działalności gospodarczej. Uwagi de lega lata i de lege ferenda [Exclusion of the provisions of the Act on Freedom of Economic Activity. Remarks de lega lata and de lege ferenda]. In H. Nowicki, & P. Nowicki (Ed.) Państwo a gospodarka. Kierunki zmian w publicznym prawie gospodarczym [State and economy. Directions of changes in public economic law]. Toruń: KNPPG. |
13. | Legienis, H. (2002). Baza agroturystyczna w kraju i regionach [Agritourism base in the country and regions]. Warszawa: Instytut Turystyki |
14. | Legge 96/2006 Disciplina dell'agriturismo [Law on agritourism], Gazzetta Ufficiale [Official Journal] no 63 of 6 March 2006 |
15. | Powałowski, A. (2008). Publicznoprawny status osoby fizycznej wykonującej działalność gospodarczą w Polsce [Public status of a natural person carrying out an economic activity in Poland]. Gdańsk: Fundacja Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego. |
16. | Sikorska-Wolak, I. (2004). Agroturystyka szansą rozwoju gmin wiejskich w Polsce, Lithuania, 2. |
17. | Wieczorek, E. (2007). Komentarz do art. 3 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej, In: A. Powałowski, (Ed.), & S. Koroluk, & M. Pawełczyk, & E. Przeszło, & K. Trzciński, & E. Wieczorek, Ustawa o swobodzie działalności gospodarczej. Komentarz, ABC Lex, Warszawa: Wolters Kluwer. |