Authors: |
Marzena
Jeżewska-Zychowicz
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie Iwona Kowalczuk Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie |
Keywords: | catering services regional food TV Internet |
Whole issue publication date: | 2017 |
Page range: | 12 (53-64) |
Klasyfikacja JEL: | M39 L82 L89 |
1. | Babicz-Zielińska, E., Zabrocki, R. (2006). Zachowania konsumentów na rynku wybranych form usług żywieniowych. Handel Wewnętrzny, numer specjalny, czerwiec, 19–24. |
2. | Batyk, I.M. (2009). Produkty tradycyjne elementem atrakcyjności turystycznej Warmii i Mazur. W: Z.J. Dolatowski, D. Kołożyn-Krajewska (red.), Rozwój turystyczny regionów a tradycyjna żywność (s. 9–21). Częstochowa: Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa. |
3. | Budżety Gospodarstw Domowych w 2010 (2011). Warszawa: Zakład Wydawnictw Statystycznych GUS. |
4. | Budżety Gospodarstw Domowych w 2015 (2016). Warszawa: Zakład Wydawnictw Statystycznych GUS. |
5. | Carvalho de Rezende, D., Rodrigues Silva, M.A. (2014). Eating-out and experiential consumption: a typology of experience providers. British Food Journal, 116 (1), 91–103. |
6. | Graja-Zwolińska, S. (2009). Znaczenie bazy gastronomicznej w ofercie turystycznej. W: Z.J. Dolatowski, D. Kołożyn-Krajewska (red.), Rozwój turystyczny regionów a tradycyjna żywność (s. 61–62). Częstochowa: Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa. |
7. | Grębowiec, M. (2010). Rola produktów tradycyjnych i regionalnych w podejmowaniu decyzji nabywczych przez konsumentów na rynku dóbr żywnościowych w Polsce. Zeszyty Naukowe Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Problemy Rolnictwa Światowego, 10 (25), 22–31. |
8. | Grębowiec, M. (2011). Rola produktów regionalnych i tradycyjnych w budowaniu konkurencyjnej oferty rynkowej. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 13 (3), 93–98. |
9. | Grębowiec, M. (2013). Rola produktów tradycyjnych i regionalnych w budowaniu konkurencyjnej oferty regionów. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, 15 (2), 81–85. |
10. | Gulbicka, B. (2014). Żywność tradycyjna i regionalna w Polsce. Warszawa: Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej – Państwowy Instytut Badawczy. |
11. | Gutkowska, K., Ozimek, I. (2005). Wybrane aspekty zachowań konsumentów na rynku żywności – kryteria zróżnicowania. Warszawa: Wydawnictwo SGGW. |
12. | Henze, H., Schulte, B. (2005). Convenience from the wrapper. Fleisch Wirtschaft International, 5, 32–34. |
13. | Jeżewska-Zychowicz, M. (2009). Wybrane zachowania młodych konsumentów na rynku żywności tradycyjnej i ich uwarunkowania. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 3 (64), 126–136. |
14. | Kowalczuk, I. (2012). Zachowania konsumentów na rynku usług gastronomicznych – aspekt marketingowy. Warszawa: Wydawnictwo SGGW. |
15. | Kowalczuk, I. (2016). Organizacja żywienia przez uczestników niezorganizowanych wyjazdów turystycznych. Ekonomiczne Problemy Turystyki, 2 (34), 309–319. |
16. | Kowalczuk, I., Gutkowska, K., Sajdakowska, M., Żakowska-Biemans, S. (2016). Product innovativeness and its impact on health related importance of food in the catering business. Acta Scientiarum Polonorum. Oeconomia, 15 (2), 75–85. |
17. | Kowalczuk, I., Świątkowska, M. (2015). Promocja na rynku usług gastronomicznych. Przedsiębiorczość i Zarządzanie, 12 (3), 95–110. |
18. | Kowalczyk, A. (2008). Turystyka kulinarna jako element turystyki kulturowej. Rocznik Naukowy w Warszawie, 7, 22–30. |
19. | Kowrygo, B. (2000). Studium wpływu gospodarki rynkowej na sferę żywności i żywienia w Polsce. Warszawa: Wydawnictwo SGGW. |
20. | Krain, K. (2007). Czas reklamy internetowej. Marketing i Rynek, 4, 28–31. |
21. | Krzepicka, A. (2016). Wpływ mobilnych technologii informacyjnych na procesy zakupu. Handel Wewnętrzny, 3 (362), 187–194. |
22. | Kuczamer-Kłopotowska, S. (2016). Rola mediów społecznościowych w komunikacji pokolenia Y. Handel Wewnętrzny, 3 (362), 216–227. |
23. | Levytska, G. (2011). Usługi gastronomiczne – znaczenie i tendencje rozwoju. Warszawa: Wydawnictwo SGGW. |
24. | Okraska, S. (2015). Analiza działań promocyjnych kawiarni sieciowych i ich ocena w świetle badań ankietowych. Praca magisterska. Warszawa: SGGW. |
25. | Parzonko, A.J. (2015). Wpływ mediów społecznościowych na zachowania konsumentów. Handel Wewnętrzny, 6 (359), 122–131. |
26. | Polska na talerzu 2015. Raport firmy Macro Cash & Carry. Pobrane z: http://www.grupaiqs.pl/wp-content/uploads/2015/04/raport_polska_na_talerzu_2015.pdf (3.11.2016). |
27. | Rejman, K., Halicka, E., Nagalska, H. (2015). Szanse polskiego rynku żywności tradycyjnej i regionalnej a zachowania konsumentów. Wieś i Rolnictwo, 3 (168), 117–132. |
28. | Rodgers, S. (2007). Innovation in food service technology and its strategic role. Hospitality Management, 26, 899–912. |
29. | Stangierska, D. (2016). Slow Food w gastronomii w kontekście zrównoważonego rozwoju. Handel Wewnętrzny, 1 (360), 122–132. |
30. | Stępniak, K. (2015). Mocno w górę. Nowości Gastronomiczne, wydanie specjalne: Rynek Gastronomiczny w Polsce 2014, 20–29. |
31. | Świątkowska, M., Berger, S. (2001). Reklama żywności jako narzędzie kształtowania postaw konsumentów i rynku produktów spożywczych. Warszawa: Wydawnictwo SGGW. |