Autorzy: |
Patrycja
Bąk
AGH w Krakowie Mariusz Kapusta Marta Sukiennik |
Słowa kluczowe: | kultura korporacyjna determinanty lean management bezpieczeństwo pracy |
Rok wydania: | 2017 |
Liczba stron: | 10 (485-494) |
1. | Aniszewska, G., Gielnicka, I. (1999). Firma to ja, firma to my. Poradnik kultury organizacyjnej firmy. Gdańsk: ODiDK. |
2. | Bąk, P., Sukiennik, M., Kowal, B. (2016). Corporate Culture in Terms of Management Processes in the Polish Mining Companies. Journal of the Polish Mineral Engineering Society, July–December. |
3. | Coleman, J. 6 składowych wyższej kultury organizacyjnej. Pobrano z: http://www.hbrp.pl/news.php?id=1026 (28.04.2017). |
4. | Gniazdowski, A., Skibiński, J. (1999). Kształtowanie zachowań pracowników w dziedzinie bezpieczeństwa i higieny pracy. Łódź: Instytut Medycyny Pracy w Łodzi. |
5. | Koźmiński, A., Piotrowski, W. (1996). Zarządzanie. Teoria i praktyka. Warszawa: PWN. |
6. | McKenna, E., Beech, N. (1997). Zarządzanie zasobami ludzkimi. Warszawa: Gebethner i Spółka. |
7. | Pęciłło, M. (2011). Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy a społeczna odpowiedzialność biznesu w ujęciu norm SA i ISO. Bezpieczeństwo Pracy – Nauka i Praktyka, 3 (474). |
8. | Strategor (1996). Zarządzanie Firmą. Strategie, Struktury, Decyzje, Tożsamość. PWE. |
9. | Szczygielska, A. (2014). Poznawcze, behawioralne i społeczne podejście do zmiany postaw wobec bezpieczeństwa pracy. Bezpieczeństwo Pracy – Nauka i Praktyka, 4 (475). |
10. | Zbiegień-Maciąg, L. (1999). Kultura w organizacji. Identyfikacja kultury znanych firm. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN. |