Authors: |
Piotr
Dominik
School of Tourism and Hospitality Management, Warsaw Józef Grochowicz School of Tourism and Hospitality Management, Warsaw Michał Koskowski School of Tourism and Hospitality Management, Warsaw |
Keywords: | culinary traditions cultural heritage agrotourism gastronomy culinary festivals |
Whole issue publication date: | 2017-12-31 |
Page range: | 6 (5-10) |
Klasyfikacja JEL: | Z32 Q18 |
1. | Dębniewska M., & Tkaczuk, M. (1997) (Eds.) Agroturystyka, koszty, ceny, efekty. [Agroturism, costs, prices, results.] Warszawa: Poltext. |
2. | Hjalager, A-M., & Richards, G. (2002)(Eds.) Tourism and Gastronomy. London: Routledge. |
3. | Jęczmyk A., Maćkowiak., Uglis J. (2014) Dziedzictwo kulinarne elementem przewagi rynkowej w ofercie gospodarstw agroturystycznych. [Culinary heritage as the source of competitive edge in the agrotourism offer.] Roczniki Naukowe SERIA, tom XVI, zeszyt 2 |
4. | Krupa J. (red.)(2016) Regionalne produkty atrakcją turystyki wiejskiej, w tym agroturystyki. [Regional products as an attraction of rural tourism including agrotourism] [w:] Krupa J. (red.) Woda, żywność, turystyka-regionalne uwarunkowania zrównoważonego rozwoju obszarów południowo-wschodniej Polski. [Water, food, tourism – regional aspects of sustainable development of south-east Poland.] Edytorial, Rzeszów, s. 29-51. |
5. | Krupa J., & Soliński, T. (2009) Ekonomiczne i organizacyjne aspekty rozwoju turystyki. [Economic and organisational aspects of tourism development.] Rzeszów: WSIiZ. |
6. | Kryński Z. (2003) Stan rozwoju bazy turystycznej w gospodarstwach agroturystycznych Regionu Karpackiego i Gór świętokrzyskich. [The state of development of the tourist infrastructure in agrotourism farms in the Karpaty Region and Świętokrzyskie Mountains.] Ekonomika Rolnictwa, 1 (9), 125-142 |
7. | Kuźniar W. (2010) Rola produktów tradycyjnych w rozwoju usług agroturystycznych (na przykładzie województwa podkarpackiego)[The role of traditional products in the development of agroturist services] Ekonomia 9(4), Scentiarum Polonorium ACTA, s. 245 – 255. |
8. | Niedźwieńska A., Stonowska B., Kantor E., Sawiński P., Zmyślony M. (2008) Kierunki rozwoju turystyki dla Województwa Małopolskiego na lata 2008-2013. [The areas of tourism development in Małopolskie Voyvodship for years 2008-2013.] UM WM, Kraków. |
9. | Orłowski D. (2016), Edukacja kulinarna w gospodarstwach agroturystycznych. [Culinary education in agrotourism farms.] [w:] Graja-Zwolińska S., Spychalska A., Kasprzak K. (red.) Turystyka wiejska. Zagadnienia przyrodnicze i kulturowe. [Rural tourism. Environmental and cultural aspects.] Wieś Jutra, Poznań, 107-122. |
10. | Puciato D., Woś B. (2011) Innowacje jako forma wzbogacenia oferty wybranych gospodarstw agroturystycznych w górach świętokrzyskich. [Innovation as form of enriching the offer of selected agrotourist farms in the Świętokrzyskie mountains]. Folia Pomer. Univ. Technol. Statin. Oeconomica 288(64), s. 113-124. |
11. | Smacznie po Śląsku. XI Festiwal Śląskie Smaki. [Tastefully Silesian. 11th Festival Silesian Tastes.] (2016) [Online] Available: http://www.slaskiesmaki.pl (May 5, 2017) |
12. | Strategia Rozwoju Turystyki w Województwie Śląskim na lata 2004-2013. [Tourism Development Strategy in Silesian Voyvodhsip for years 2004-2013.] (2004) SWŚ, Katowice. |
13. | Sznajder M., Przezbórska L. (2006) Agroturystyka. [Agrotourism.] Warszawa: PWE |
14. | Tomczyk-Miczka, E. (2007) Małopolska – palce lizać. [Małopolska – lick the fingers.] MOT, Kraków |
15. | Woźniczko M., Orłowski D. (2009) Kuchnia ludowa jako regionalny produkt agroturystyczny Podkarpacia [Folk cuisine as a regional agrotourist product of Podkarpacie.] [w:] Palich P. (red.) Marka wiejskiego produktu turystycznego. [The brand of the rural tourist product.] AM, Gdynia, s. 140-149. |