1. | Babicz-Zielińska E., Studia nad preferencjami pokarmowymi oraz determinantami wyboru żywności w wybranych grupach konsumenckich, Prace Naukowe Wyższej Szkoły Morskiej, Gdynia 1999. |
2. | Bombol M., Słaby T., Konsument 55+wyzwaniem dla rynku, Oficyna Wyd. SGH, Warszawa 2011. |
3. | Bondos I., Dlaczego seniorzy stanowią wyzwanie dla marketingu?, „Marketing w Praktyce” 2013, nr 3. |
4. | Fűrst T., Connors M., Bisogni C.A., Sobal J., Winter Falk L., Food choice: a conceptual model of the process, „Appetite” 1996, No. 3. |
5. | Klimczuk A., Transfer technologii w kształtowaniu srebrnej gospodarki, w: Transfer wiedzy w ekonomii i zarządzaniu, red. M. Grzybowski, Wyd. Uczelniane Akademii Morskiej w Gdyni, Gdynia 2011. |
6. | Kołodziejska M., Obiecujący rynek, „Marketing w Praktyce” 2012, nr 8. |
7. | Kotler Ph., Marketing, Dom Wydawniczy Rebis, Poznań 2005. |
8. | Mazurek-Łopacińska K., Zachowania nabywców i ich konsekwencje marketingowe, PWE, Warszawa 2003. |
9. | Szukalski P., Osoby starsze na rynku dóbr i usług. Bariery realizacji praw konsumenckich, w: Aktywne starzenie się – Przeciwdziałanie barierom, red. P. Szukalski, B. Szatur-Jaworska, Wyd. Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2014. |
10. | Zalega T., Nowe trendy i makrotrendy w zachowaniach konsumenckich gospodarstw domowych w XXI wieku, „Konsumpcja i Rozwój” 2013, nr 2. |
11. | Zalega T., Konsumpcja. Determinanty. Teorie. Modele, PWE, Warszawa 2012. |