1. | Ajzen, I. (1991). The Theory of Planned Behavior. Organizational Behavior and Human Decision Processes, 50, 179–211. |
2. | Anonim (2013). The Rise of the Sharing Economy. The Economist, Mar 9. Pobrane z: http://www.economist.com/news/leaders/21573104-internet-everything-hire-rise-sharingeconomy (18.11.2015). |
3. | Bauwens, M., Mendoza, N., Iacomella, F. (2012). Synthetic Overview of the Collaborative Economy. Pobrane z: http://p2p.coop/files/reports/collaborative-economy-2012.pdf (12.11.2015). |
4. | Belk, R. (1985). Issues in the Intention-Behavior Discrepancy. W: J.N. Sheth (red.), Research in Consumer Behavior (s. 1–34). T. 1. Greenwich: JAI Press. |
5. | Botsman, R., Rogers, R. (2010). What’s Mine is Yours: The Rise of Collaborative Consumption. New York: Harper Business. |
6. | Burgiel, A. (2014). Wspólna konsumpcja (collaborative consumption) jako alternatywna opcja dla konsumenta XXI wieku. Marketing i Rynek, 8, 1009–1014. |
7. | Burgiel, A. (2015). Wspólna konsumpcja jako alternatywny model spożycia i jej przejawy w zachowaniach konsumentów. W: E. Kieżel, S. Smyczek (red.), Zachowania konsumentów a procesy unowocześniania konsumpcji (s. 153–192). Warszawa: Wolters Kluwer. |
8. | Eckhardt, G.M., Belk, R., Devinney, T.M. (2010). Why Don’t Consumers Consume Ethically? Journal of Consumer Behaviour, 9, 426–436. |
9. | Vermeir, I., Verbeke, W. (2006). Sustainable Food Consumption: Exploring the Consumer “Attitude – Behavioral Intention” Gap. Journal of Agricultural and Environmental Ethics, 19, 169–194. |