Authors: |
Marek
Angowski
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie Katarzyna Domańska Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie |
Keywords: | buyer consumer choices consumer preferences long-maturing cheese purchasing place |
Whole issue publication date: | 2015 |
Page range: | 14 (385-398) |
1. | Bartosik-Purgat M., Kulturowe uwarunkowania zachowań konsumentów na przykładzie młodych Europejczyków, Wyd. Uniwersytetu Ekonomicznego, Poznań 2011. |
2. | Bartosik-Purgat M., Zwyczaje zakupowe młodych Europejczyków – wybór sklepu i jego determinanty, „Marketing i Rynek” 2014, nr 4. |
3. | Chojnacka U., Sery długodojrzewające: Szlachetny smak na talerzu, „Forum Mleczarskie”, www.forummleczarskie.pl/RAPORTY/371/sery-dlugodojrzewajace. |
4. | Esjberg L. et al., An integrative conceptual framework for analyzing customer satisfaction with shopping trip experiences in grocery retailing, „Journal of Retailing and Customer Services” 2012, Vol. 19, Iss. 4. |
5. | Gąsior M., Czynniki wpływające na wybór przez konsumenta miejsca dokonania zakupu produktów rynku IT, w: Marketing przyszłości. Trendy. Strategie. Instrumenty. Orientacja na klienta na konkurencyjnym rynku, red. G. Rosa, A. Smalec, Zeszyty Naukowe Uniwers |
6. | Gdzie Polacy kupują świeżą żywność?, Raport Nielsen Polska, marzec 2013, www.nielsen.com/content/dam/nielsenglobal/eu/nielseninsights/pdfs/Nielsen%20Global%20Fresh%20Foods%20Report%20March%202013%20Poland%20PL.pdf. |
7. | Gensler S. et al., Understanding consumers’ multichannel choices across the different stages of the buying process, „Marketing Letters” 2012, Vol. 23, Iss. 4. |
8. | Grazia A., Consumers’ preferences for a local food product: a real choice experiment, „Empirical Economics” 2014, Vol. 47, Iss. 1. |
9. | Jacobs S. et al., Exploring consumers’ preferences with regard to department and specialist food stores, „International Journal of Consumer Studies” 2010, Vol. 34, Iss. 2. |
10. | Khan M., Consumer behaviour and advertising management, New Age International (P) Limited, New Delhi 2006. |
11. | Kocham sery, Fanpage SM Spomlek w Radzyniu Podlaskim, https://pl-pl.facebook.com/KochamSery. |
12. | Lahne J. et al., Consumer sensory perception of cheese depends on context: A study using comment analysis and linear mixed models, „Food Quality and Preference” 2014, Vol. 32. |
13. | Lipowski M., Angowski M., Zachowania rynkowe nabywców produktów żywnościowych w sklepach dyskontowych, „Handel Wewnętrzny” 2014, nr 2 (349). |
14. | Mącik R., Technologie informacyjne i komunikacyjne jako moderator procesów podejmowania decyzji zakupu przez konsumentów, Wyd. Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2013. |
15. | Murray J., Delahunty C.M.: Mapping consumer preference for the sensory and packaging attributes of Cheddar cheese, „Food Quality and Preference”, 2000, Vol. 11, Iss. 5. |
16. | Nowak M. et al., Ocena ważności cech sera twardego i miejsca jego zakupu w opiniach konsumentów z Holandii, Niemiec i Polski, „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość” 2013, nr 5 (90). |
17. | Olewnicki D., Gunerka L., Golański B., Preferencje konsumentów dotyczące miejsc zakupu oraz opakowań na detalicznym rynku owoców i warzyw, „Logistyka” 2012, nr 4. |
18. | Produkcja wyrobów przemysłowych w 2013 r., GUS, http://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/przemysl-budownictwo-srodki-trwale/przemysl/produkcja-wyrobow-przemyslowych-w-2013-r-,3,11.html. |
19. | Soboń E., Rynek sera w Polsce, Toruń 2014, www.apbiznes.pl/wp-content/uploads/2014/10/Nielsen_Rynek-Sera-w-Polsce_Ewa-Sobo%C5%84.pdf. |
20. | Szwacka J., Kierunki zmian na rynku żywnościowym w Polsce, Zeszyty Naukowe SGGW – Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, nr 62, Warszawa 2007. |
21. | Tyszka T., Psychologia ekonomiczna, GWP, Gdańsk 2004. |
22. | Urban S., Michałowska M., Czynniki wpływające na zachowania konsumentów w zakresie wyboru targowisk jako miejsca zakupu produktów konsumpcyjnych na przykładzie województwa lubuskiego, „Roczniki Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich” 2013, t. 100 |
23. | Wel C. et al., Important determinant of consumers’ retail selection decision in Malaysia, „World Review of Business Research” 2012, Vol. 2, No. 2. |
24. | Znaczenie handlu w gospodarce narodowej. Wybrane aspekty, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, www.pohid.pl/pdf/Znaczenie%20handlu%20w%20 gospodarce%20narodowej.pdf. |