Authors: |
Małgorzata
Gableta
Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny Szymon Dziuba Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu, Wydział Inżynieryjno-Ekonomiczny |
Keywords: | ecology food employee competencies |
Whole issue publication date: | 2018 |
Page range: | 10 (63-72) |
Klasyfikacja JEL: | J24 Q57 M50 |
1. | Barłowska, J., Wolanciuk, A., Idec, J. (2017). Rolnictwo ekologiczne w Polsce na tle Unii Europejskiej i świata. Przegląd Hodowlany, 2, 1–4. |
2. | Domagalska, J., Buczkowska, M. (2015). Rolnictwo ekologiczne – szanse i perspektywy rozwoju. Problemy Higieny i Epidemiologii, 96 (2), 370–376. |
3. | Gertig, H. (2010). O bezpieczeństwie żywności ekologicznej. Bromatologia i Chemia Toksykologiczna, XLIII (3), 406–416. |
4. | IFOAM Report (2015). Into the future consolidated annual report of IFOAM – organics international. Pobrane z: https://www.ifoam.bio/sites/default/files/annual_report_2015_0.pdf. |
5. | IJHARS (2017). Raport o stanie rolnictwa ekologicznego w Polsce w latach 2015–2016. Warszawa. |
6. | Kołożyn-Krajewska, D., Sikora, T. (2010). Zarządzanie bezpieczeństwem żywości. Teoria i praktyka. Warszawa: C.H. Beck. |
7. | Kopaliński, W. (1990). Słownik wyrazów obcych i zwrotów obcojęzycznych. Warszawa: Wiedza Powszechna. |
8. | Lichtarski, J. (2015). Praktyczny wymiar nauk o zarządzaniu. Warszawa: PWE. |
9. | Mazur, M., Dziuba, S., Weiss, E. (2016). Zarządzanie jakością i bezpieczeństwem w przemyśle spożywczym. Częstochowa: Oficyna Wydawnicza Stowarzyszenia Menedżerów Jakości i Produkcji. |
10. | Robles, M. (2012). Executive perceptions of the top 10 soft skills needed in today’s workplace. Business Communication Quarterly, 75 (4), 454–461. |
11. | Rozporządzenie Rady WE nr 834/2007 z 28.06.2007 w sprawie produkcji ekologicznej i znakowania produktów ekologicznych i uchylające rozporządzenie (EWG) nr 2092/91. Dz.U. UE L 189 z 20.07.2007, z późn. zm. |
12. | Sajdakowska, M., Żakowska-Biemans, S., Gutkowska, K. (2015). Symptomy ekologizacji konsumpcji zachowaniach konsumentów na rynku żywności pochodzenia zwierzęcego. Journal of Agriculture & Rural Development, 3 (37), 521–530. |
13. | Szarek, S., Nowogródzka, T. (2015). Regionalne zróżnicowanie rozwoju rolnictwa ekologicznego w Polsce. Journal of Agriculture & Rural Development, 1 (35), 125–135. |
14. | Ustawa z 25.08.2006 o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Dz.U. 2017, poz. 149. |
15. | Ustawa z 25.06. 2009 o rolnictwie ekologicznym. Dz.U. 2017, poz. 1054. |
16. | Witek, L. (2014). Zachowania konsumentów na rynku produktów ekologicznych w Polsce i innych krajach Unii Europejskiej. Handel Wewnętrzny, 1 (354), 281–290. |