1. | Agriculturalmarkets (2017). Pobrano z: http://ec.europa.eu/agriculture/markets_en. |
2. | Czyżewski, B. (2013). Renty ekonomiczne w gospodarce żywnościowej w Polsce. Warszawa: PWE. |
3. | Komunikat Komisji do Parlamentu Europejskiego, Rady, Europejskiego Komitetu Ekonomiczno-Społecznego i Komitetu Regionów WPR do 2020 r: sprostać wyzwaniom przyszłości związanym z żywnością, zasobami naturalnymi oraz aspektami terytorialnymi (2010). Bruksela: COM (2010) 672. |
4. | Kowalczyk, S., Sobiecki, R. (2011). Europejski Model Rolnictwa – uwarunkowania ewolucji. Roczniki Naukowe Rolnictwa. Seria G, 98 (3), 9–20. |
5. | Kronenberg, T. (2010). Związki gospodarki, społeczeństwa i środowiska. W: J. Kronenberg, T. Bergier (red.), Wyzwania zrównoważonego rozwoju w Polsce (s. 8–43). Kraków: Fundacja Sendzimira. |
6. | Małażewska, S. (2015). Środowiskowe dobra publiczne w rolnictwie i na obszarach wiejskich. Ekonomia i Środowisko, 1 (52), 132–147. |
7. | Małecki, A. (2016). Wydatki na rozwój rolnictwa i obszarów wiejskich w budżecie Unii Europejskiej a cele Wspólnej Polityki Rolnej. Prace Wydziału Ekonomii Uniwersytetu Rzeszowskiego. |
8. | Materiały informacyjne dotyczące płatności z tytułu praktyk rolniczych korzystnych dla klimatu i środowiska (zazielenianie) (2016). Warszawa: Departament Płatności Bezpośrednich MRiRW. |
9. | Poprawa funkcjonowania łańcucha dostaw żywności w Europie (2009). Bruksela: COM (2009) 591. |
10. | PROW 2014–2020 (2016). Pobrano z: http://www.minrol.gov.pl/Wsparcie-rolnictwa/Program-Rozwoju-Obszarow-Wiejskich-2014-2020. |
11. | Żmija, D. (2014). Zrównoważony rozwój rolnictwa i obszarów wiejskich. Studia Ekonomiczne, 166, 149–158. |