Rok wydania: | 2015 |
Dziedzina: | Brak dziedziny |
# | Tytuł | Liczba stron | Autorzy | Akcje |
---|---|---|---|---|
1. |
Ocena długości sezonu kąpielowego na polskim wybrzeżu Bałtyku |
14 (7-20) | Czesław Koźmiński, Bożena Michalska | Więcej |
2. |
Agro-ekoturystyka zielarska przykładem markowego produktu turystycznego w Polsce |
8 (21-28) | Halina Kałuża, Izabela Klepacka-Dunajko | Więcej |
3. |
Strategia koopetycji w aspekcie rozwoju ekoturystyki (studium przypadku – Euroregion Pomerania) |
10 (29-38) | Wojciech Lewicki, Bogusław Stankiewicz | Więcej |
4. |
Baza hotelowa jako element potencjału turystycznego miasta Szczecin |
10 (39-48) | Małgorzata Blaszke, Teodor Skotarczak | Więcej |
5. |
Regionalny program operacyjny jako narzędzie polityki rozwoju samorządu województwa |
14 (49-62) | Aranka Ignasiak-Szulc, Ireneusz Jaźwiński | Więcej |
6. |
Wybrane zagadnienia benchmarkingu klastrów turystycznych |
12 (63-74) | Robert Golej | Więcej |
7. |
Presja połowów rekreacyjnych na wybrane jeziora w północno-zachodniej Polsce |
10 (75-84) | Wojciech Brocki, Przemysław Czerniejewski, Wawrzyniec Wawrzyniak | Więcej |
8. |
Proekologiczne zachowania i aktywność społeczności lokalnych na obszarach recepcji turystycznej województwa podlaskiego |
12 (85-96) | Halina Kiryluk | Więcej |
9. |
Transgraniczny produkt turystyczny – koncepcja dla Euroregionu Pomerania |
10 (97-106) | Agnieszka Malkowska | Więcej |
10. |
Finansowanie zrównoważonego rozwoju turystki w ramach Programu Operacyjnego Rozwój Polski Wschodniej |
12 (107-118) | Agnieszka Franczak, Stefan Nowak | Więcej |
11. |
Turystyka jako składowa kultury społeczeństwa informacyjnego |
10 (119-128) | Piotr Pawlak | Więcej |
12. |
Klaster jako forma współpracy w turystyce |
12 (129-140) | Ewa Skowronek | Więcej |
13. |
Agroturystyka jako dodatkowe źródło dochodu dla rolników województwa zachodniopomorskiego – wybrane wyniki badań własnych |
10 (141-150) | Bartosz Mickiewicz | Więcej |
14. |
Potencjał turystyczny województwa zachodniopomorskiego a kreowanie jego wizerunku |
10 (151-160) | Teodor Skotarczak, Monika Śpiewak-Szyjka | Więcej |
15. |
„Rzeczpospolita Ptasia” jako przykład produktu ekoturystycznego kreowanego w Euroregionie „Pro Europa Viadrina” |
14 (161-174) | Sylwia Graja-Zwolińska, Marlena Kulińska, Aleksandra Spychała | Więcej |
16. |
Potencjał i perspektywa rozwoju gospodarstw agroturystycznych w powiecie łosickim |
10 (175-184) | Andrzej Hornowski | Więcej |
17. |
Infrastruktura ekologiczna województwa małopolskiego |
7 (185-191) | Monika Jaworska, Monika Zioło | Więcej |
18. |
Imрrеzy kulіnаrnе jаkо аtrаkсjа turystyсznа |
10 (193-202) | Jan Krupa, Łukasz Stokłosa | Więcej |
19. |
Rola ekoturystyki w rozwoju gmin na przykładzie Euroregionu Glacensis |
10 (203-212) | Beata Kaczor, Aleksandra Machnik | Więcej |
20. |
Współpraca gmin z organizacjami pozarządowymi w zakresie turystyki jako zadania własnego gmin |
10 (213-222) | Marek Stych | Więcej |
21. |
Turystyka biegowa w kontekście zrównoważonego rozwoju regionu |
10 (223-232) | Ewa Kasperska, Mirosław Kasperski | Więcej |
22. |
Perspektywy rozwoju turystyki uzdrowiskowej w Polsce |
16 (233-248) | Katarzyna Karbowiak | Więcej |
23. |
Place zabaw na terenach parków zdrojowych jako wsparcie turystyki zdrowotnej |
10 (249-258) | Ilona Małuszyńska, Marcin Józef Małuszyński, Gabriela Rutkowska | Więcej |
24. |
Odpowiedzialna oraz zrównoważona turystyka szansą na aktywizację osób niepełnosprawnych |
10 (259-268) | Marcin Popiel | Więcej |
25. |
Istota ekologicznych rozwiązań transportowych w obiektach turystycznych Polski i Unii Europejskiej |
10 (269-278) | Wojciech Lewicki, Bogusław Stankiewicz | Więcej |
26. |
Wybrane imprezy kulturalno-rozrywkowe w powiecie bieszczadzkim oraz ich wpływ na rozwój turystyki w tym regionie |
10 (279-288) | Jarosław Herbert, Beata Prukop | Więcej |
27. |
Pola golfowe jako produkt turystyczny i ich znaczenie dla strategii rozwoju regionu na przykładzie Pomorza Zachodniego |
10 (289-298) | Małgorzata Blaszke, Monika Śpiewak-Szyjka | Więcej |
28. |
Analiza wpływu wybranych nośników energii na koszty ogrzewania obiektu agroturystycznego oraz emisję szkodliwych substancji do atmosfery |
12 (299-310) | Marcin Piątek, Gabriela Rutkowska, Piotr Wichowski | Więcej |
29. |
Organizacja terytorialna państwa jako czynnik kształtujący ramy dla rozwoju regionalnego |
10 (311-320) | Ireneusz Jaźwiński | Więcej |
30. |
Koszty wypoczynku turysty w gospodarstwie agroturystycznym |
11 (321-331) | Marlena Prochorowicz | Więcej |